Ha estat l'edició més estiuenca que es recorda, i també la més concorreguda. La Mostra de teatre infantil i juvenil d'Igualada va tancar portes ahir amb un balanç de més de 26.000 espectadors rebuts al llarg de cinc dies, la majoria dels quals durant el cap de setmana, segons dades de l'organització. Es tracta del 37 % més de visitants que l'any passat (19.000) i més del doble dels que hi va haver fa tres anys, quan en van ser 12.000.

El gerent de la Mostra, Òscar Balcells, atribuïa ahir l'èxit de públic al fet que "és una fira plenament consolidada. Ofereix una programació d'espectacles familiar d'alta qualitat, que interessen tant el públic general com també el professional". En aquest sentit, va explicar que aquest any hi ha hagut acreditats a la Mostra 538 programadors d'espectacles, una xifra lleugerament superior a la del 2010 (530). "És important mantenir el nombre de professionals inscrits en els temps que corren", va manifestar Balcells. "Això demostra la fidelitat que els programadors tenen a La Mostra i la utilitat del certamen com a font de propostes per a les seves programacions", va afegir.

Encara és massa aviat per fer el balanç sobre les contractacions d'espectacles que s'hagin derivat d'aquesta Mostra, ja que la majoria d'acords entre artistes i programadors no se segellen fins després de la fira. De tota manera, Balcells va assegurar que "les sensacions són molt positives".

Durant cinc dies, a la Mostra s'han pogut veure 129 representacions de 75 espectacles diferents. De les 64 funcions que s'han celebrat a l'interior de teatres, s'han imprès més de 10.600 entrades. Això significa que s'ha ocupat el 72,3 % de la capacitat disponible als espais tancats. A més a més, en 30 d'aquests 64 espectacles, és a dir, la meitat, s'ha penjat el cartell d'entrades exhaurides.

Aquest any, l'organització ha detectat que el públic havia avançat la compra d'entrades, de manera que hi ha hagut muntatges que ja havien esgotat les localitats el primer dia de la Mostra. Aquesta dinàmica demostra, segons Balcells, que "els espectadors ja esperen la fira, seleccionen els espectacles prèviament i s'asseguren poder veure'ls gràcies a la compra anticipada". Balcells constata que "el públic, cada vegada més, tria amb més cura allò que vol veure".

Gairebé el 17 % de la programació ha estat d'estrenes, tot seguint la línia d'anys anteriors, fet que destaca la importància que té per a les companyies presentar les noves propostes al certamen.

Fi de festa amb el Super3

Ahir, després d'una tarda amb quinze representacions i milers d'espectadors, la cirereta final de la Mostra la va posar l'espectacle Anem a veure món, dels SP3, la banda del Club Super 3. La jove formació va oferir a la plaça de l'Ajuntament un concert en directe ple d'energia i vitalitat. L'espectacle quedava englobat fora de la programació oficial de la Mostra i es va programar gràcies a la col·laboració de la fira amb el canal Super3 de TVC.