El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada i regidor d'Acció Social i Promoció Personal, Joan Torras (ERC), ha anunciat la intenció de mantenir els ajuts per l'adquisició de llibres de text. Les cartes ja s'han enviat a totes les famílies que estan en situació de rebre ajuts d'aquest tipus i en breu seran rebudes a totes les llars de la ciutat que hi poden aspirar.

El republicà explica que, "en alguns casos, les notificacions ja han començat a arribar a les famílies". L'any passat, unes 3.800 persones van ser beneficiàries d'aquests ajuts, que van ser de 45 euros. En tot cas, "unes 560 ja rebien també ajuts per aquest concepte directament de la Generalitat". Torras assegura que hi ha "el compromís ferm" del govern igualadí (CiU-ERC) d'ajudar totes les famílies que es troben en una mala situació econòmica.

Torras assegura que "el 2011, els ajuts es repartiran amb els criteris que va fixar l'anterior govern i que es van aprovar amb els pressupostos el març", però adverteix que de cara a la propera convocatòria -que n'hi haurà- el nou govern estudia modificar-ne els criteris.

El regidor també va voler dedicar un especial agraïment a les 700 famílies que finalment van renunciar als ajuts ja que en podien assumir la despesa: "és un gest que les honora".