Les instal·lacions del Club Amics del Gos d'Igualada es van omplir amb més d'un centenar de gossos per celebrar la primera Trobada de Llebrers i Podencs. Els amos d'aquestes dues races canines van visitar les instal·lacions de l'entitat a Òdena, on s'ha van organitzar tota una sèrie d'activitats per tal de reforçar la relació entre amos i gossos i també la coneixença entre adoptants d'aquestes dues races. També hi havia una zona específica on els gossos podien anar deslligats de forma segura.

Des del Club Amics del Gos d'Igualada asseguren que aquesta trobada s'ha realitzat per mitjà d'una iniciativa popular, ja que la gent que té llebrers -també coneguts com a galgos, en castellà- d'Igualada "estava interessada en fer una concentració d'aquesta mena, ho van proposar i des del club ho vam acceptar, assegura Carmelo Ros, tresorer de l'entitat igualadina.

Aquesta concentració de llebrers va consistir amb diverses activitats per a que tant els animals com els amos es divertissin. "Hem muntat uns carrils amb obstacles per a que la gent jugui amb el seu gos, la majoria ha portat llebrers, i que saltin, corrin, passin per sota d'obstacles, etc", apunta Ros que al mateix temps assegura que "de club com el nostre no n'hi ha cap per aquí, no ho fem per guanyar diners, fem cursos d'ensinistrament i proporcionem unes instal·lacions per a que la gent vingui amb el seu gos i pugui passejar i jugar tranquil·lament. També fem activitats amb gent dels geriàtrics i s'ho passen molt bé o concursos de bellesa com el del proper 6 de maig".

De cara el futur i veient la bona acceptació de la gent, Ros creu que es pot seguir organitzant anualment "de la mateixa manera que ha succeït amb la dels beagles".

Adopció d'un llebrer

Aprofitant aquesta primera trobada de llebrers i podencs les associacions DeGalgos, Galgos 112 i Animals Sense Sostre-Galgos i Podencs van resoldre dubtes a tothom qui volgués adoptar-ne un o bé cerqués informació d'aquestes dues races de gossos preparats per a la caça i que sovint són abandonats quan es fan vells o no compleixen els requisits per caçar.