El polèmic alcalde socialista de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, ha fet que l'Ajuntament li pagués un curs de coaching valorat en 4.950 euros, 1.000 dels quals assegura que els ha pagat. El curs no és a Montbui, i l'Ajuntament també paga les dietes. L'oposició, ICV i VV, se n'ha queixat.

Els ecosocialistes hi veuen il·legalitats i han reclamat al secretari municipal un informe jurídic perquè avali o desautoritzi l'acció de l'alcalde. Es tracta d'una formació que imparteix la UPC a Barcelona.

ICV-EUiA de Santa Margarida de Montbui sospita de la manca de legalitat de costejar amb fons municipals les despeses del màster de coaching que cursa l'alcalde, Teo Romero. Per tal de determinar si s'ajusta o no a la normativa vigent, el grup ha demanat un informe jurídic al secretari municipal. Per la seva part, el grup de Veïns en Veu, també a l'oposició, simplement es mostra contrari a l'acció per motius morals: "L'acció de l'alcalde pot ser legal, però no és ètica", diu Schummi Juárez, regidor de Veïns amb Veu.

Les despeses del màster de coaching pagades pel consistori de Montbui representen una part del cost del curs acadèmic, 3.955 euros dels 4.950. I les dietes les ha cobrat a part. "Les dietes i desplaçaments només es cobreixen quan es refereixen a tasques relacionades amb l'alcaldia. Anar a les classes del màster no es troba dins les funcions d'alcalde", considera Cora Vázquez, regidora d'ICV-EUiA.