Una parella de Calaf, Anna Busquet i Jaume Masafret, ha posat en marxa un projecte de passejades en bicicleta de muntanya elèctrica. Es tracta de poder fer accessible el medi rural i forestal a persones que agraeixen la possibilitat de poder disposar d'un vehicle de dues rodes motoritzat, amb una ajuda per a cada cop de pedal. L'empresa es diu LaBacicleta i ja disposa d'un espai web per consultar preus i propostes, www.labacicleta.cat.

Anna Busquet explica que la idea que ara llancen està pensada per fer una visita diferent de l'Alta Anoia, o, de fet, del lloc que desitgin els interessats, perquè "les bicicletes les podem traslladar on calgui". Com explica Busquet, la setmana passada les vam provar amb uns amics en una ruta per la Garrotxa.

Un dels sectors als quals s'adrecen és el familiar. Anna Busquet explica que, "per exemple, la meva parella [Jaume Masafret] està molt forta i va per tot arreu amb una BTT. Jo, ara, amb una bicicleta amb motor el puc seguir arreu". Les bicicletes, una de sola i un dia, es lloguen a 40 euros. Més bicicletes i més dies, el preu baixa proporcionalment.

Les cinc bicicletes que ara tenen per llogar estan equipades amb un motoret que té 4 punts diferents, del 0, on tota la força és humana, a tres punts de força mixta, on el turbo "és una modalitat que et puja a tot arreu, això sí, sempre pedalant". LaBacicleta té diferents propostes de rutes per l'Alta Segarra, amb una manera de conèixer el territori "saludable i respectuosa amb el medi ambient".