El Campus Universitari d'Igualada arrenca el nou curs amb 400 alumnes i amb un nou doble grau de dietètica i nutrició que en aquest primer curs tindrà 18 alumnes. Les matrícules encara no estan del tot tancades, però l'Ajuntament d'Igualada ha informat que s'espera superar el llindar dels 400 alumnes.

Més de 300 joves estan cursant estudis de grau i aproximadament uns 90 que faran estudis de màster. Pel que fa als estudis de grau, la novetat a Igualada és l'inici del nou doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de Lleida (UdL), que arrenca aquesta tardor amb 18 alumnes. Els estudis d'Infermeria, també de la UdL i que es van iniciar el curs passat, tenen enguany 88 alumnes de primer i segon curs.

La resta de graus, com el d'Organització Industrial i el d'Enginyeria Química de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i el doble grau en ADE Industrial de la UPC i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), apleguen al voltant de 200 estudiants. Tot plegat, segons la tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica i Coneixement, Àngels Chacón, confirma que "el Campus d'Igualada es continua consolidant com un centre universitari públic de referència al centre de Catalunya".

Pel que fa als cicles formatius de grau mitjà a Igualada, el curs comença amb 700 estudiants a l'institut Milà i Fontanals i amb 68 alumnes a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps, en aquest cas cursant disciplines vinculades al disseny gràfic i l'artesania en cuir.

Finalment, pel que fa als cicles formatius de grau superior, el Milà i Fontanals té 650 estudiants i l'EMA Gaspar Camps 44 alumnes que cursen Gràfica i Publicitària. Aquest últim centre també té 153 alumnes en els diferents monogràfics que imparteix.

El curs escolar, pel que fa a llars d'infants, primària i secundària, ha arrencat aquesta setmana amb xifres molt similars a les de l'any passat pel que fa als alumnes matriculats. La regidora d'Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, ha explicat que amb dades pràcticament definitives a Igualada hi ha 7.475 alumnes en aquest ensenyament, 479 en escoles bressol, 1.417 en educació infantil, 3.228 a primària i 2.351 a secundària.

Això suposa, respecte al curs anterior, un descens del 6,1% en infantil i un increment del 5,5% a les llars d'infants, de l'1,5% a primària i del 3,4% a ESO. 62 alumnes més en conjunt.