El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat col·labora amb el grup Capreolus en un projecte popular per eliminar de la llera del riu Llobregat, al seu pas pel municipi, la canya americana, una espècie invasora. El proper diumenge 30 es farà una altra actuació, una plantada d’arbres oberta a la ciutadania a la zona de la resclosa de l’Areny del Molí. Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte «Fot-li canya a la canya!».

El projecte busca recuperar les zones més degradades per la colonització de la canya americana. Més que eliminar la canya, l’objectiu de l’acció és afavorir les espècies autòctones perquè aquestes s’imposin i així restaurar la vegetació de ribera. I, per aquest motiu, el proper diumenge 30 de gener el grup Capreolus (Grup de Recerca i Natura d’Olesa de Montserrat), en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa, l’ADF i l’Associació ANDA d’Abrera, han organitzat una plantada popular oberta a la ciutadania a la vora del riu Llobregat.

La canya (Arundo donax) és una espècie exòtica invasora molt competitiva, perjudicial per al nostre ecosistema i de difícil eliminació. Impedeix el desenvolupament de la vegetació autòctona lligada a l’ecosistema fluvial i provoca una disminució important de la biodiversitat.

El projecte «Fot-li canya a la canya!» pretén actuar en el bosc de ribera al pas del Llobregat per Olesa de Montserrat. Després d’una primera fase del projecte iniciada l’any 2020 en què el grup Capreolus (secció del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà) va intentar impedir el rebrot de la canya fent una sèrie de trepitjades populars a l’Areny del Molí, ara s’inicia la segona fase. Es vol restaurar el bosc de ribera de l’Areny del Molí.