Una exregidora dels Hostalets de Pierola és la primera delegada territorial de Salut del Penedès

El govern avança en l'estructuració dels serveis sanitaris amb la nova delegació de la vegueria del Penedès

La doctora Irene Abad Gil, primera delegada de Salut a la vegueria del Penedès

La doctora Irene Abad Gil, primera delegada de Salut a la vegueria del Penedès / GENCAT

Enric Badia

Enric Badia

El Departament de Salut ha nomenat Irene Abad i Gil com a gerent de la recentment creada Regió Sanitària Penedès i directora dels serveis territorials de Salut al Penedès. El departament va adequant la creació d'aquesta delegació que comporta, també, una reestructuració de totes les dinàmiques del servei de salut, que fins ara estava repartit entre Barcelona, Camp de Tarragona i Manresa (Catalunya central).

Abad és llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzada en Ginecologia i Obstetrícia. Compta amb un postgrau en Recerca i Innovació en Ciències de la Salut (UAB) i un màster en Ginecologia Oncològica (Universitat CEU Cardenal Herrera).

La nova gerent de la Regió Sanitària Penedès ha desenvolupat la seva carrera professional com adjunta de Ginecologia a l'ASSIR Santa Coloma de Gramenet i a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. A més, exerceix com a professora col·laboradora de la UAB.

A banda de la seva trajectòria professional, en els darrers quatre anys ha estat regidora d’Acció Social, Comunicació, Gent Gran i Salut de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola i consellera al Consell Comarcal de l’Anoia per ERC. Es nascuda l'any 1990. Té coneixement d'Anglès, Alemanys i Francès i a part de la seva formació com a ginecòloga també té estudis musicals de violí.

El Govern aprova la creació de la Regió Sanitària Penedès

Aquest nomenament respon a la nova delimitació de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut, aprovada pel Govern el passat 20 de juny. La principal novetat és la creació de la Regió Sanitària Penedès, que agrupa les àrees bàsiques de salut (ABS) de l'Anoia Rural; Capellades; Igualada 1; Igualada 2; Piera; Santa Coloma de Queralt; Santa Margarida de Montbui; Vilanova del Camí (abans pertanyents a la Regió Sanitària Catalunya Central). També les de Baix Penedès Interior; Calafell i el Vendrell (fins ara part de la Regió Sanitària Camp de Tarragona). I les de Cubelles-Cunit; Penedès Rural Est; Penedès Rural Oest; Ribes-Olivella; Roquetes-Canyelles; Sant Sadurní d’Anoia; Sitges; Vilafranca del Penedès 1; Vilafranca del Penedès 2; Vilanova i la Geltrú 1, Vilanova i la Geltrú 2 i Vilanova i la Geltrú 3 (abans part de l’Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona).

D’altra banda, l’antiga Regió Sanitària Barcelona es divideix en tres regions diferents que són regió Sanitària Barcelona Ciutat (les funcions de la qual assumeix el Consorci Sanitari de Barcelona), Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord. i regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud.