Igualada dona inici a les festes de Nadal amb l'encesa de llums

L'alcalde Marc Castells i les entitats de comerç protagonistes de l'acte d'inauguració que ha omplert la Plaça de l'Ajuntament

La Plaça de l'Ajuntament plena del públic que ha assistit a l'encesa de llums

La Plaça de l'Ajuntament plena del públic que ha assistit a l'encesa de llums / Ton Badia Lloret

Ton Badia Lloret

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i representants de les entitats de comerç de la ciutat juntament amb la Teixidora, la geganta de la ciutat i els Fanalers han iniciat les festes de Nadal amb l'encesa de llums. L'acte, que s'ha fet a dos quarts de nou del vespre ha omplert de gent la plaça de l'Ajuntament.

La festa ha començat amb la sortida de la Teixidora, que ha ballat al so de les cançons que han interpretat alumnes de l'Escola de Música municipal. Tot Seguit, els Fanalers Llum, Estel i Misto, tal com van fer l'any passat, han portat a terme un espectacle per presentar els actes que es faran durant les festes de Nadal a la ciutat.

Un cop acabat l'espectacle, han repartit tres cabdells de llana entre el públic per representar el lema de les festes d'aquest any, Teixim el Nadal.

En aquest sentit, l'alcalde Marc Castells va explicar que aquesta campanya de Nadal "s'arrela en un element molt nostre, molt de la ciutat, el tèxtil i no només connecta amb la tradició nadalenca sinó que també ens referma les capacitats que tenim com a ciutat i, si avui tenim per davant un bon futur, és perquè vam sembrar un bon passat".

En acabat, han fet pujar a l'escenari a l'alcalde i els representants de les entitats de comerç per fer el compte enrere i prémer el botó que ha encès les llums de Nadal a la ciutat.

Després de la inversió de l'any passat, que va servir per renovar la lluminària, s'ha incorporat l'avinguda de Balmes, que fins ara n'havia quedat al marge. Una altra novetat és l'ampliació del nombre de llums al Bosc dels Tions, situat al Passeig de Verdaguer. Els tions d'aquesta instal·lació, però, no hi arribaran fins al dia quinze de desembre. Des de l'Ajuntament, es fa èmfasi al niu màgic de Cal Font. En aquest espai hi haurà un escenari en què s'hi faran actuacions de l'1 al 24 de desembre coincidint amb l'advent. Cada dia s'hi encendrà una bombeta i les entitats seran les encarregades de fer-hi una actuació, segons ha explicat Marc Castells.