El portaveu de la Plataforma en Defensa de la Festa, Luis Corrales, ha manifestat la seva decepció per la decisió del Parlament de prohibir les corrides a Catalunya i ha anunciat que recorrerà la llei davant "el Tribunal Constitucional".

"Veurem com ho plantegem perquè hi ha quatre entitats que poden fer-ho, però el que és clar és que la lluita continua i aquí no s'acaba res", ha afegit Corrales només conèixer el resultat de la votació.

Les seves crítiques més aspres han anat dirigides cap als parlamentaris de CiU, als quals ha acusat d'"haver perdut el cap" i haver-los "enganyat".

"És molt trist constatar com CiU, un partit liberal i humanista, o s'ha convertit en l'animalisme o ha perdut el cap. CiU ha prohibit avui els toros al Parlament de Catalunya", ha dit.

El citat portaveu ha fet aquestes declaracions a l'exterior del Parlament, on un grup de protaurins, que s'havien congregat allà des de primera hora del matí, l'han victorejat i abraçat, entre emotives mostres de tristesa i decepció.

Aquest mateix grup ha insultat amb virulència tots els diputats de CiU que han anat sortint de la cambra catalana.

"Em sento trist i afectat perquè ens acaben de prohibir el que per a nosaltres és part de la nostra cultura i de la nostra vida", ha dit un jove aficionat als toros anomenat Víctor Muñoz, que ha seguit el debat des de l'exterior per la ràdio.

"Em sento enganyat per uns polítics que han ficat el món del toro en el debat polític i l'han convertit en una lluita entre esquerres i dretes", ha afegit.

Molt més agressiu ha estat un altre aficionat, Francisco Panchón, que ha titllat d'"assassins" els polítics "capaços de matar nens amb l'aplicació de la llei de l'avortament i que, no obstant això, prohibeixen els toros".

Els protaurins han cridat les seves consignes des de la part dreta de les tanques col•locades davant del Parlament, mentre que els contraris a les curses de braus han fet el mateix al costat esquerre de les barreres.

A cada costat s'hi ha agrupat una vintena de persones que, malgrat que era un grup reduït, han resultat ser molt sorollosos i han rebut molta atenció per part dels mitjans de comunicació.

Els insults entre ells han estat una constant durant tot el matí i tots dos han fet onejar banderes catalanes per demostrar el seu catalanisme i acusar els contraris de traïdors.

Entre ells hi havia el torero català Alejandro de Benito visiblement afectat, encara que molt menys agressiu que els seus companys de barrera.

De Benito s'ha mostrat "impotent i decebut" pel resultat de la votació i ha afegit que "Catalunya seguirà sent taurina per molt que ho prohibeixin".

"Ha estat una decisió política i als polítics el que menys els importa és el sofriment de l'animal", ha sentenciat el jove matador.

Un altre jove torero català Serafín Marín, un dels que més s'ha implicat les últimes setmanes per defensar la catalanitat de les corrides i el manteniment de la festa, estava notablement afectat després d'assistir a la sessió, i no ha pogut evitar vessar algunes llàgrimes.

Si el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, s'ha acostat a donar l'enhorabona als antitaurins congregats a la porta del Parlament, el diputat del PPC Rafael Luna, que ha actuat com a portaveu del seu partit en aquest debat, ha fet el mateix amb els defensors de la festa per ensenyar-los el seu pesar i solidaritzar-se amb ells.