Tretze pacients de l'Hospital de Bellvitge estaven ahir "atrinxerats" a les seves habitacions, situades a les plantes del centre pendents de tancament, per impedir que la direcció procedeixi al tancament dels llits previst.

Segons van informar fonts sindicals, hi havia set pacients "amotinats" a la novena planta, de neurologia; cinc a la tercera planta, de cirurgia cardíaca, i un jove de 18 anys, Dani Sierra, que des de fa quinze dies està ingressat després d'un accident de moto a la desena planta de l'hospital, de traumatologia, i que es negava a abandonar el seu llit.

La direcció del centre va reconèixer que en aquestes tres plantes hi havia efectivament pacients que es negaven a abandonar les seves habitacions, encara que va assegurar desconèixer el nombre exacte de malalts que han pres aquesta decisió. "Són casos puntuals que es produeixen des de fa uns 20 dies, com a conseqüència de l'acció dels sindicats", va assegurar un portaveu de la direcció de Bellvitge.

Els pacients protestaven d'aquesta manera per la intenció del centre hospitalari de tancar plantes a l'estiu, mentre al servei d'urgències, segons els sindicats, hi ha malalts a l'espera de llits lliures per poder ingressar.

"A primera hora del matí a urgències hi havia 22 malalts pendents de l'ingrés en una planta, tots ells amb més de 24 hores d'espera i un en concret pendent de llit des del 18 de juliol", va comentar el portaveu de la CGT, Manel de los Riesgos, a la junta de personal, mentre que la direcció del centre asseguraven desconèixer aquest fet.

"Aguantaré en la meva postura precisament pel caos que es viu a urgències; no hi ha dret que la gent hagi d'esperar dies per aconseguir un llit quan en aquesta planta tots estan buits", va assenyalar Dani Sierra, únic pacient ingressat a la desena planta i que assegurava que continuar allà "és la meva manera de protestar i d'actuar per evitar la privatització de la sanitat pública".

Sierra, veí de Vallirana (Baix Llobregat), va aconseguir un llit ràpid a l'hospital perquè va arribar al centre sanitari, que és de referència per a més de dos milions de persones, "en estat molt fumut", segons ell mateix relata: ferides molt greus al peu i trencament de fèmur, tíbia i peroné.