El tribunal de l'Audiència de Palma que jutjarà el cas Nóos decidirà en els dies posteriors al tràmit de qüestions prèvies amb el qual arrencarà el judici l'11 de gener si jutja la infanta Cristina o l'eximeix en aplicació de l'anomenada doctrina Botín.

Els magistrats que formen la sala de la secció primera de l'Audiència encarregada del cas van comunicar ahir als lletrats de les defenses, les acusacions i la Fiscalia que la jornada de l'11 de gener es dedicarà a l'exposició de les qüestions prèvies, entre les quals figura si Manos Limpias està legitimada per mantenir en solitari l'acusació contra la infanta. Els jutges es prendran després quatre setmanes per resoldre si s'aplica a la infanta la doctrina Botín i altres possibles qüestions prèvies, com la nul·litat de la instrucció que plantejarà la defensa de Diego Torres, soci d'Iñaki Urdangarin a l'institut Nóos.

La doctrina Botín, fixada pel Tribunal Suprem, estableix que, en el procediment abreujat, no pot obrir-se judici oral només a instàncies de l'acusació popular. Un cop els magistrats Samantha Romero, Eleonor Moyá i Juan Pedro Yllanes resolguin aquestes peticions de les defenses, i altres que es puguin plantejar, la vista oral començarà el 9 de febrer amb la declaració dels acusats.

A la sessió de qüestions prèvies hi haurà d'estar presents els 18 acusats i els que mantinguin aquesta consideració també hauran d'assistir a totes les sessions del judici en les quals declarin ells o la resta d'imputats.

Quan conclogui aquesta ronda, els acusats que ho desitgin podran absentar-se de la resta del judici amb l'única excepció de la sessió en la qual hi hagi previst el torn d'última paraula.

En la vista d'ordenació del judici que celebrada ahir a la mateixa sala que acollirà la vista oral, unes dependències de l'Escola Balear de l'Administració Pública, el tribunal ha informat les parts que des del 9 de febrer se celebraran sessions de dimarts a divendres i que està programat que el judici acabi el 30 de juny.