La família d'un dels morts en l'atemptat gihadista del 13 de novembre contra la sala de concerts parisenca Bataclan s'ha querellat davant del Tribunal Europeu de Drets Humans contra Bèlgica per inacció contra els presumptes autors als quals tenia identificats per la seva perillositat. "No es va fer res per desmantellar" la xarxa que s'havia constituït al barri de Molenbeek-Saint-Jean, a Brussel·les, tot i que les autoritats belgues "no podien ignorar que estaven a punt de cometre una acció armada", va assenyalar Samia Maktouf, advocada de la família de la víctima, Valentin Ribet, en una entrevista publicada per Le Figaro.

Maktouf, que el 8 de març passat va formalitzar la denúncia contra Bèlgica, va recordar que, dels 13 membres identificats del comando que va executar els atemptats, 9 tenien nacionalitat belga o havien estat residents a Bèlgica.

"Des de fa diversos anys, els noms dels membres del comando que va atemptar a París s'estaven vinculant amb assumptes terroristes", i algun d'ells, com el presumpte cervell dels atemptats, Abdelhamid Abaaoud, o Kakib Akrouh, havien estat objecte d'una investigació judicial a Bèlgica des del 2012, va recordar. Abaaoud -mort als afores de París el 18 de novembre-, però també dos dels suposats terroristes en fugida, Salah Abdeslam i Mohamed Abrini, tenien antecedents per fets de delinqüència comuna a Bèlgica des del 2002, va destacar la lletrada.