El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va assegurar ahir que participarà en la manifestació de l'Onze de Setembre que convoquen les entitats sobiranistes (ANC i Òmnium Cultural).

"La meva voluntat és assistir a tots els actes, també a la manifestació de l'ANC", va assegurar en una entrevista, i va aprofitar per confirmar la seva assistència a l'acte que els comuns organitzaran a Sant Boi de Llobregat.

Pel que fa a la investidura de Mariano Rajoy, Xavier Domènech va reclamar al PSOE que es defineixi per poder construir una alternativa a Rajoy i a un govern dels populars.

Domènech va assegurar que ara mateix el PSOE "en cap cas ha parlat de la possibilitat d'una alternativa" i per tant va concloure que ara mateix "no hi ha debat perquè a l'altra banda hi ha una indefinició clamorosa". En aquest sentit, el líder dels comuns a Madrid va descartar un pacte a tres bandes entre PSOE, C's i Podem. "Som antitètics, no tindria cap lògica política", va dir.

Domènech va dibuixar tres escenaris possibles: un govern del PP amb el consentiment "actiu o passiu" del PSOE; un govern de "les forces del canvi amb suport de sobiranistes catalans i del PNB" o terceres eleccions.

"Cal assumir la realitat política i començar a treballar sobre ella", va advertir. El portaveu d'En Comú Podem té clar que la votació per escollir Rajoy president fracassarà i va demanar que d'aquest fracàs "derivi l'obertura de construcció de possibles alternatives". "Però crec que aquesta partida es jugarà en les eleccions de Galícia i el País Basc", va afegir.

Pel que fa al manifest titulat Per un govern de progrés que publica el diari El País i que demana un govern a tres bandes de PSOE, Units Podem i Ciutadans, Xavier Domènech va mostrar tot el seu respecte per als signants però va recordar que "és un debat de la legislatura passada". El manifest el signen polítics com Gaspar Llamazares, artistes com Mercè Sampietro i Joaquin Sabina, escriptors, acadèmics i juristes com Baltasar Garzón, entre d'altres.

La que també possiblement assistirà als actes de la Diada serà Ada Colau, que va deixar molt oberta la possibilitat d'anar-hi.