El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit els líders del PP, Mariano Rajoy, i del PSOE, Pedro Sánchez, que si no s'asseuen a negociar una sortida al bloqueig polític estaran condemnant els espanyols "a una crisi institucional sense precedents".

Per Rivera, la sortida "més raonable" que evitaria tornar a les urnes el desembre és negociar en una taula a tres, amb Ciutadans inclòs, ha dit Rivera en un esmorzar informatiu presentat pel periodista Juan Antonio Zarzalejos.

Ciutadans -ha dit- aplaudirà que els socialistes donin el pas després de les eleccions gallegues i basques de diumenge i s'avinguin a parlar amb el PP per posar-li condicions, però no canviarà res "si els polítics es queden en un racó".

L'oferta d'una taula a tres de Rivera, que segueix sense rebre la trucada promesa de Sánchez amb les forces del canvi, està des d'ara sobre la taula, tot i que no serà ell, almenys fins que el PSOE celebri el seu comitè federal, el que prengui la iniciativa i agafi el telèfon per proposar-ho. Els 85 escons del PSOE -ha recordat- "són decisius tant per anar una altra vegada a les urnes com perquè hi hagi un govern", i ha insistit que el centenar de reformes, que ja han signat el PSOE i el PP en els respectius pactes que van subscriure amb Ciutadans, "poden ser una bona base" per posar en marxa el país.

Han de plegar els altres

Comprèn "el cabreig i la indignació" dels espanyols per l'embús polític i creu legítim que reclamin la sortida de tots els líders i dels 350 diputats, però "la realitat", ha assenyalat, és que hi ha uns que són els que "estan encallant" la situació i altres, com Ciutadans, els que estan contribuint a sortir del carreró.