La tempesta que va caure dimecres, i que va costar la vida a un veí de Mataró, arrossegat al seu cotxe per l'aigua a la riera de Vilassar de Mar, va batre rècords històrics a la comarca del Maresme, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Les pluges es van fer esperar fins passat el migdia, però un cop van començar, van descarregar amb força, especialment al Baix Maresme a la tarda i al vespre. Així, van destacar els més de 200 l/m? que es van recollir en poca estona a Cabrils i a Vilassar de Mar. Els 205 litres per metre quadrat de Cabrils, estació meteorològica del Meteocat amb dades des del 1995, registrats durant la tarda de dimecres és la pluja més important dels seus últims 21 anys. També, més de cinc poblacions del Maresme van registrar més de 100 litres.

En total, el telèfon d'emergències 112 va rebre 973 trucades fins a les dotze d'ahir al migdia, de les quals el 82% (800) es van rebre des del Maresme, segons Protecció Civil. Els Bombers van efectuar 423 serveis fins a la una del migdia, unes 400 de les quals al Maresme.