El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, es reunirà avui amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb la intenció d'establir un "diàleg que sigui constructiu, simètric i positiu" per al socialisme a Espanya i a Catalunya. "Des del diàleg i el respecte, s'intentarà establir una relació de simetria, en què és segur que s'extrauran conclusions positives per als socialistes d'Espanya i Catalunya", va dir ahir a Ferraz el responsable de Política Internacional de la gestora, Ricardo Cortés.

Convençut que a les "bones mans" de Fernández i Iceta, de la reunió en sortiran "conclusions molt positives" per a les dues parts, el dirigent socialista va plantejar la trobada com una "primera reunió" en què serà "molt d'hora" per decidir qüestions com si es manté la representació del PSC en els òrgans de direcció del PSOE. Sobre la possibilitat que entri a formar part de la gestora un representant del PSC independentment del diàleg que s'obri avui sobre les relacions dels dos partits, Cortés va assegurar que no sap si això "es decidirà demà [avui per al lector]" , encara que va admetre que hi ha la possibilitat.

Fernández i Iceta tenen previst reunir-se avui a Ferraz per parlar d'una possible revisió del marc de relacions que vincula els dos partits des del 1978.

La decisió del PSC de no acatar la resolució del comitè federal del 23 d'octubre, que va canviar el no a Rajoy per l'abstenció que va permetre'n la investidura, va obrir una crisi amb la direcció interina del PSOE, les conseqüències de la qual abordaran els dos líders polítics en la reunió.

"Es va sacrificar el projecte"

Per la seva banda, el diputat del PSOE Odón Elorza va assenyalar ahir que no es penedeix d'haver votat no en la sessió d'investidura de Mariano Rajoy com a president, ja que considera que "es va sacrificar el projecte" del seu partit "per un desbloqueig que controla el PP". Elorza, un dels diputats crítics, va fer aquestes afirmacions en un missatge en el seu compte personal de Twitter.