L'alcalde de Manresa acompanyat de 10 regidors del govern (CDC i ERC) va llegir ahir al migdia, amb motiu del dia de la Constitució, un manifest a plaça Major en el qual va recordar que els càrrecs electes treballen 365 dies any pel seu municipi. L'acte va comptar amb la presència d'una seixantena de persones. El batlle va dir que els dies festius han de respondre a sensibilitats pròpies, mai imposades, i que «no estem còmodes el dia de la constitució espanyola que simbolitza una política contra Catalunya».

Un dia normal per a la quarantena de funcionaris que treballen els festius

Una quarantena de funcionaris municipals de l'Ajuntament de Manresa van treballar ahir amb normalitat, igual com fan cada cap de setmana i també els dies festius. La majoria eren agents de la Policia Local. Els regidors de l'equip de govern, els càrrecs electes, també ho van fer, de forma que l'Ajuntament va romandre obert, encara que no de cara al públic.

Els dies festius hi ha personal als equipaments culturals de la ciutat que depenen directament de l'Ajuntament com el Museu o bé el Centre Cultural del Casino. Acostumen a ser entre 6 i 7 els caps de setmana, i 4 o 5 els dies festius.

També conserges i responsables d'equipaments

També van treballar conserges, persones responsables d'equipaments i instal·lacions esportives, tenint en compte que els caps de setmana i els dies de festa és quan acostuma a haver-hi més activitat. Igualment va haver-hi persones de guàrdia a Manteniment per si passava alguna cosa, encara que físicament no eren a l'ajuntament. En funció de les activitats programades sempre hi ha algun tècnic de referència per fer-se'n càrrec. Solen ser de les àrees de cultura, solidaritat, joventut o protocol. Pel que fa a la Policia Local, els festius entre setmana hi sol haver-hi 30 agents. Són dades que Regió7 ha sol·licitat a l'Ajuntament.

El nou delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, va manifestar recentment que no actuarà contra els càrrecs electes que decideixin treballar el 6 de desembre com sí que va fer la seva antecessora, Llanos de Luna. Però «si parlem de funcionaris la cosa canvia», va assegurar Millo, sense precisar ni tenir en compte que els festius sempre hi ha funcionaris que han de treballar.