El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat aquest dimecres a la Fiscalia, a quatre dies del referèndum de l'1-O, que cessi en les seves "diligències, actuacions i instruccions" per impedir la votació perquè una magistrada de l'alt tribunal català ja ha assumit la investigació.

Relacionades

En un acte, la magistrada de l'alt tribunal català Mercedes Armas, que dirigeix la causa oberta per l'1-O contra el Govern català, notifica a la Fiscalia que ha de cessar les seves actuacions en relació amb el referèndum, en virtut de l'article 773.2 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (Lecrim), que preveu aquesta mesura quan existeixi un procediment judicial obert sobre els mateixos fets.

Fins al moment, la Fiscalia Superior de Catalunya havia dictat vuit resolucions amb mesures per evitar el referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional, entre elles una en la qual ordenava als Mossos d'Esquadra que precintessin els col·legis electorals.

La magistrada ha notificat aquesta decisió perquè la Fiscalia cessi en les seves diligències en un escrit en el qual pren el control de la causa sobre l'1-O, en ordenar als Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que impedeixin la utilització de locals o edificis públics per a la preparació del referèndum i que obligui a tancar els que s'haguessin pogut obrir per a la votació.

La resolució de la magistrada va en la mateixa línia de les instruccions que havia emès la Fiscalia fins al moment per impedir la celebració de l'1-O.