El Tribunal Suprem Federal del Brasil (STF) va rebutjar ahir el recurs d'habeas corpus presentat per la defensa de l'expresident Luiz Inácio Lula da Silva i va votar a favor que ingressi a la presó per la seva condemna per corrupció.

Després d'onze hores de debat, la presidenta de la cort, Cármen Lúcia, va desempatar la votació, que tenia cinc vots a favor i cinc en contra, segons va recollir el diari O Globo. Amb sis vots en contra de l'habeas corpus presentat per l'exdirigent, el tribunal va donar el seu veredicte sobre l'apel·lació amb la qual Lula pretenia evitar el seu ingrés a la presó fins a esgotar tots els recursos possibles contra aquesta condemna, que suposaria la seva permanència a la presó durant 12 anys per delictes de cor-rupció passiva i blanqueig de capitals.

El líder esquerrà ha esgotat pràcticament la segona instància i només li queda acudir als alts tribunals -l'STF i el Tribunal Superior de Justícia- per revertir la condemna. Una vegada ferma, la sentència li impedirà que pugui competir en les eleccions presidencials del 7 d'octubre. Malgrat la seva implicació en un entramat de corrupció, Lula continua sent un dels polítics més populars del país: l'expresident figura com el favorit de cara als comicis presidencials.