Una noia de 21 anys va resultar ferida greu per ofegament ahir després de ser envestida per una moto i arrossegada sota un cotxe en una zona inundada a l'Avinguda dels Països Catalans de Tarragona. La noia travessava el carrer i la moto, que estava aparcada, també va ser arrossegada per l'aigua. Els fets van tenir lloc cap a tres quarts de cinc de la tarda. Una altra dona, de 45 anys, va intentar ajudar-la, però la força de l'aigua la va acabar empenyent també fins a sota del cotxe. La segona dona va patir lesions de caràcter lleu. Totes dues van ser traslladades a l'Hospital Joan XXIII de Tar-ragona.

A Sant Feliu de Guíxols una persona va resultar ferida després que li caigués a sobre part d'un sostre d'un local comercial. Protecció Civil mantenia ahir l'alerta del pla Inuncat per la previsió de reactivació de forts ruixats fins al vespre al terç nord-est de Catalu-nya. També es demanava extremar la prudència a l'entorn de rius i rieres i evitar passar per zones inundables. Es demanava precaució especialment per l'augment del cabal de la Riera Major i del riu Ter. Aquest últim va registrar un cabal de 117 metres cúbics per segon a les 5 del matí al seu pas per Ripoll, quan abans d'activar-se el pla era de 10 metres.

La majoria dels avisos relacionats amb la pluja es van fer 328 serveis relacionats amb la pluja, 228 al Camp de Tarragona. Una gran part van ser per inundacions en baixos i subterranis, filtracions d'aigua en edificis, embornals embussats, caigudes d'arbres o branques i rescat de persones atrapades en vehicles.

A Sant Feliu de Guíxols hi ha una persona ferida, una clienta d'una botiga on va caure un part del sostre. El SEM va activar dues unitats i va atendre la persona, que va rebre l'alta al mateix lloc, amb l'assistència dels Bombers i d'una dotació dels Mossos.

El cabal del Ter al seu pas per Ripoll va arribar als 117 metres cúbics per segon i es demanava precaució en tot el seu recorregut fins a Tavertet. La Riera Major també anava molt plena i això podia provocar problemes a Viladrau, Sant Sadurní d'Osomort, Vilanova de Sau i Sant Hilari de Sacalm.