Òmnium Cultural va expressar ahir la seva «màxima decepció per la incapacitat» de la majoria independentista per arribar a un acord al Parlament i va exigir «unitat d'acció» per avançar cap a la «república» catalana, i aparcar el «tacticisme a favor d'un horitzó compartit». En un comunicat, Òmnium va denunciar que ahir «es va trencar un dels béns més preuats del sobiranisme: la majoria parlamentària que s'havia aconseguit retenir en les últimes eleccions malgrat els embats i la repressió constant de l'Estat».

L'entitat va fer una crida a «totes les forces sobiranistes» perquè garanteixin una «unitat d'acció» que considera «imprescindible» i que «ja no es pot posposar més». «La divisió dels partits sobiranistes està desconcertant una ciutadania a la qual es deuen els partits polítics», va afegir.

Segons Òmnium, «cal afrontar els pròxims mesos amb valentia, sinceritat i amb el rigor que el moment polític demana», per això l'entitat «vetllarà perquè les actituds de part no s'imposin per damunt dels objectius comuns».