Les pluges intenses derivades de la tempesta tropical Leslie van entrar a Catalunya pel sud i van afectar ahir a la tarda les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.

Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalu-nya, van caure prop de 30 litres en mitja hora en punts del Priorat, com Falset o Torroja del Priorat, 26,3 litres a Blancafort (la Conca de Barberà) i 20,7 a Prades (el Baix Camp). A la ciutat de Tarragona plovia amb força i la precipitació, que va arribar acompanyada de de tempesta, es va desplaçar cap a la zona de Barcelona. Protecció Civil va demanar precaució i va avisar la gent que avancés el seu retorn a casa pel pont per evitar trobar-se amb les tempestes a la carretera.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van treballar en una vintena de serveis a la demarcació de Tarragona fins ahir a les 8 del vespre. En concret, en una desena al Camp de Tarragona i en set més a les Ter-res de l'Ebre. La majoria de serveis van ser menors, tot i que a Cambrils van haver d'ajudar a sortir del seu vehicle una persona que havia quedat atrapada a la T-312. A més, també a Cambrils, els Bombers van intervenir al carrer de la Verge de Montserrat i al carrer de Varsòvia per l'entrada d'aigua a la cuina d'un habitatge i per una bomba de pou sec, respectivament.

Ratxes de vent intenses

Les restes de l'huracà Leslie, rebaixat a tempesta tropical després d'entrar a Espanya ahir a la matinada, va provocar fortes ratxes de vent a la província de Zamora, amb 96 quilòmetres per hora registrats a Fuentesaúco. L'Agència Estatal de Meteorologia va informar que durant tot el dia va estar actiu el nivell d'avís taronja (risc important) per pluges o tempestes a Aragó, Navarra, Catalunya, les Balears i la Comunitat Valenciana. També es van registrar ratxes de vent de 87 quilòmetres per hora a Villardeciervos, a la comarca de Sanabria. La velocitat màxima constant del vent va afectar les localitats de Zamora Fuentesaúco i Villadepera, amb 68 i 57 quilòmetres per hora, respectivament.

El vent va fer que, cap a les 4 de la matinada, caigués un cable de la xarxa elèctrica, que va deixar sense subministrament elèctric durant gairebé dues hores 390 clients, entre llars i empreses, del terme de Guarrate. En concret, va ser una branca d'un arbre que va caure sobre el cable, el qual va cedir i va originar un incendi a la cuneta de la carretera que uneix Guarrate amb Fuentesaúco.

A Toro, part de les parades del mercat medieval organitzat amb motiu de les celebracions locals es van haver de retirar de manera preventiva davant les previsions de vent. En termes generals, les ratxes van ser molt fortes a l'oest de Castella i Lleó i al terç nord.

A Extremadura també es van produir incidents lleus, com ara caigudes de branques, arbres o basses d'aigua des de les 12 de la nit fins a les 8 del matí. La tempesta va deixar ratxes de vent de 68 quilòmetres per hora a Tornavacas i Brozas i de 67 quilòmetres per hora a Hervás, els tres municipis situats a la província de Càceres, mentre que, a la de Badajoz, Fuente de Cantos i Zafra van registrar ratxes de vent de 66 i 64 quilòmetres per hora, respectivament.

Al seu pas per Portugal, el Leslie va causar 27 ferits i va provocar que més de mig centenar de persones haguessin de ser desallotjades. Centenars de milers de persones romanien a l'hora de tancar aquesta edició sense llum i EDP, l'empresa energètica a càrrec de la distribució elèctrica al país, va admetre que els danys al sistema són tan greus que no podia pronosticar quan tindran el servei restablert. La situació en aquest sentit va afectar especialment l'interior del país, on diversos districtes romanen sense llum des que l'huracà va tocar terra.

La tempesta va deixar prop de 325.000 persones sense electricitat, 27 ferits lleus, 61 desallotjats i centenars d'arbres caiguts. Protecció Civil va registrar gairebé 1.900 incidents durant la dissabte a la nit i diumenge a la matinada, la majoria (unes 1.200) per caigudes d'arbres, a les quals cal afegir inundacions i enfonsaments d'estructures. També es van produir alguns accidents de trànsit i danys en vehicles aparcats a la via pública, així com talls de carreteres que van ser reobertes ahir.