07 de febrer de 2019
07.02.2019
Regió7

Colòmbia anuncia noves accions per canviar la situació a Veneçuela

El Govern de Maduro recorre davant el Tribunal de Justícia de la UE les sancions dels governs europeus

06.02.2019 | 23:53
Pompeo va reclamar que Maduro permeti que l'ajuda arribi al país

El ministre d'Afers Exteriors de Colòmbia, Carlos Holmes Trujillo, va anunciar que es prendran «accions addicionals» per canviar la situació a Veneçuela, després de reunir-se amb el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo. «Hi ha moltes accions addicionals que es prendran amb la intenció que les coses canviïn a Veneçuela, i el germà poble veneçolà pugui viure una altra vegada en democràcia i llibertat», va assenyalar Trujillo.

El ministre colombià i el secretari d'Estat també van avaluar «sancions econòmiques, sancions relacionades amb la protecció d'actius, actius dels quals es va apoderar la dictadura o estan en mans de la corrupció», segons va assenyalar Trujillo.

Per part seva, el Govern de Nicolás Maduro ha recorregut davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea les sancions que els governs europeus han imposat contra alts càrrecs veneçolans i un embargament d'armes i d'equips susceptibles de ser utilitzats per a la repressió interna.

Per altra banda, una comissió de l'Assemblea Nacional de Veneçuela va arribar a la ciutat colombiana de Cúcuta, a la frontera comuna, per ultimar l'entrada de l'ajuda humanitària al país, que el Govern de Nicolás Maduro ja ha avançat que no acceptarà.

«Els militars veneçolans a les ordres de Maduro estan bloquejant l'ajuda amb camions i contenidors», va denunciar Pompeo a Twitter. «El règim de Maduro ha de deixar que l'ajuda arribi a la gent que s'està morint de fam», va reclamar.

Cúcuta, el principal pas fronterer entre els dos països, ha estat un dels llocs escollits per l'autoproclamat «president encarregat» de Veneçuela, Juan Guaidó, perquè comenci a arribar-hi l'ajuda humanitària. També ho farà pel límit amb Brasil i per una illa del mar Carib encara per determinar. L'Administració de Donald Trump ja ha començat a enviar menjar i medicaments a Cúcuta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook