El Tribunal Suprem no descarta allargar les sessions de dilluns a divendres per al judici del procés que comença dimarts 12 de febrer. Segons va informar La Vanguardia, en un primer moment es preveia que les sessions fossin de dimarts a dijous per facilitar que al llarg del judici oral els lletrats puguin exercir la seva tasca amb plenes garanties i per al trasllat quotidià dels presos. Els advocats de la defensa van manifestar diverses vegades que els magistrats tenen intenció que les vistes acabin abans de la campanya electoral del maig. Però, segons l'Alt Tribunal, aquesta ampliació es donaria «si perceben algun ànim obstruccionista o intenció de dilatar injustificadament el judici» per part de les defenses.

La primera jornada

El Suprem va garantir la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i de dos consellers en la primera jornada del judici del procés, que se celebrarà dimarts, i també tindrà dos representants del Parlament.

El Tribunal Suprem ha permès així la presència institucional dels dos òrgans durant el procés judicial, que s'allargarà diversos mesos. Accedeix així la Sala, presidida pel jutge Manuel Marchena, a la sol·licitud que va formalitzar ahir Torra, que va demanar un lloc a la sala de vistes per a ell i per a dos dels seus consellers. No obstant això, adverteix el tribunal, això només es produirà la primera jornada del judici; després només es reservarà al Govern una plaça. En ser «autoritat pública espanyola», el president del Suprem, Carlos Lesmes, ja va garantir la setmana passada que Torra seria tractat amb la «deferència que li correspon». Fonts jurídiques alerten que no podran anar a la sala on se celebrarà el judici els membres del Govern de la Generalitat citats com a testimonis, com és el cas del vicepresident Pere Aragonès.