El president del Partit Popular, Pablo Casado, va assenyalar ahir que la concentració que el seu partit ha impulsat a la plaça de Colón contra el diàleg i la política de Pedro Sánchez a Catalunya tindrà un manifest conjunt, sense discursos partidistes, i va assegurar que totes les formacions compartiran el protagonisme.

Alhora, el líder del PP va confirmar que els presidents d'Andalusia, Juanma Moreno, i Galícia, Alberto Núñez Feijóo, assistiran a la concentració. Qui també hi assistirà és l'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, que va anunciar que acudirà «sense cap complex» a la manifestació. A la concentració de Colón també hi faran acte de presència formacions d'ultradreta com Falange, Hogar Social i España 2000.

Després que ahir la vicepresident Carmen Calvo anunciés que el diàleg està aturat, el PP va dir que no es creu el Govern i que mantenia la concentració de demà el migdia a Madrid en demanda d'eleccions.

Fonts del PP consideren que el Govern espanyol ha cedit a les pressions de les formacions independentistes i ara «trenca» el diàleg «amb els secessionistes» al·legant que «els secessionistes volien la secessió».

«Es confirma la ineptitud del Govern», van assegurar les fonts consultades, que afirmen que «trencar» el diàleg «no és creïble en boca d'aquest Govern» perquè «ha mentit massa vegades» i «va acceptar les 21 infàmies de Torra», president de la Generalitat.

Segons el parer dels populars, «avui més que mai» la concentració dels partits de dretes i a la qual també s'ha sumat la ultradreta que va més enllà de Vox a la plaça de Colón «redobla el seu sentit» perquè, segons la seva opinió, el Govern ha demostrat «la seva addicció a la mentida i l'engany».

«L'única garantia que Sánchez pot donar que no tornarà a cedir als que volen trencar Espanya és posar el futur del país en mans dels espanyols», remarquen les fonts consultades del Partit Popular.