Les setze persones arrestades per la Policia Nacional el 16 de gener passat, entre les quals figuren els alcaldes de Celrà i Verges, tots dos de la CUP, pel tall de les vies de l'AVE a Girona en l'aniversari de l'1-O, denunciaran la Policia Nacional per detenció il·legal i lesions.

La decisió es va anunciar ahir en el marc d'una campanya en suport als vint-i-un investigats per aquests fets, denominada «21 raons». La lletrada Montserrat Vinyets va mantenir que les detencions van ser «il·legals» i que «no hi havia un cas de delicte flagrant ni hi havia cap motiu que fes pensar que aquestes persones no haguessin comparegut al jutjat si haguessin estat citades». A més, l'advocada va mantenir que l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, segueix de baixa per les lesions que li van causar els agents en un canell quan el van emmanillar a la sortida de casa seva de matinada.

En total, hi ha vint-i-un investigats, vint per l'acció que es va dur a terme el matí de l'1-O a l'AVE, un d'ells menor, i un altre per una actuació desenvolupada davant la delegació de la Generalitat.