El fiscal especial nord-americà Robert Mueller va lliurar ahir al fiscal general dels Estats Units, William Barr, l'informe amb les conclusions de la seva investigació de dos anys de durada sobre la presumpta ingerència russa en les eleccions nord-americanes del 2016.

Fins ara, encara no han sortit a la llum els detalls de l'informe de Mueller, però Barr ha assenyalat que podria informar els líders del Congrés sobre el document aquest mateix cap de setmana, segons ha recollit la cadena de notícies nord-americana NBCNews.

«Estic revisant aquest informe i crec que puc estar en condicions d'informar-los sobre les principals conclusions del fiscal especial aquest cap de setmana», va assegurar Barr en una carta enviada aquest divendres a un grup de legisladors dels comitès judicials de la Cambra de Representants i el Senat.

Per la seva part, el fiscal general dels Estats Units també va afirmar que Mueller ha dut a terme cor-rectament la seva recerca, que el president del país va qualificar en reiterades ocasions com una «cacera de bruixes».

Publicar o no el document

Ara Barr i una persona designada per Trump hauran de decidir quines parts del document sortiran a la llum i si es publicarà íntegrament o no. El fiscal general va indicar en la carta que està «compromès a oferir la major transparència possible».

La Cambra de Representants va votar la setmana passada, amb 420 vots a favor i cap en contra, una resolució no vinculant que insta que tot l'informe de Mueller sigui lliurat al Congrés i al públic nord-americà.

La secretària de premsa de la Casa Blanca, Sarah Sanders, ha afirmat que «els pròxims passos els decidirà el fiscal general Barr» i ha anunciat que la Casa Blanca no ha rebut l'informe.