El cap dels Mossos d'Esquadra a la Regió Policial Central, Sergi Pla, havia de comparèixer ahir en el judici del procés. Ho hauria pogut fer, però un canvi en l'ordre de les declaracions ho va impedir i, finalment, donarà el seu testimoni dilluns, el dia que es reprendrà la vista oral. Pla està citat perquè ho ha demanat la defensa. Ahir se'l va veure entrar a la sala del Tribunal Suprem, però no va arribar ni a seure a la cadira dels testimonis, ja que el jutge Marchena li va comunicar que se li prendrà declaració en la propera jornada del judici.

De fet, la setmana que ve també compareixeran agents dels Mossos d'Esquadra, i n'hi ha, també, de la Catalunya Central. Ara que el judici pren declaració a votants del dia del referèndum, és previst que el dia 7 passin pel judici diferents bagencs. El dia que hi aniran més testimonis de la comarca serà el 14 de maig. N'hi aniran vuit, entre advocats i ferits de les càrregues policials. També es prendrà declaració aquest dia al regidor Jordi Pesarrodona, de Sant Joan. Entre els lletrats que declararan com a testimonis n'hi ha quatre del Col·legi d'Advocats de Manresa.

El tribunal que presideix Manuel Marchena ha fet pública una diligència d'ordenació que fixa les properes sessions del judici al Suprem. Amb el testimoni dels bagencs, el judici s'encarrilarà a la recta final pel que fa als testimonis, ja que després entrarà en la fase documental. Segons l'agenda del Tribunal Suprem, el mateix dia que declarin els bagencs, el dia 14 maig, també ho farà la filòsofa Marina Garcés, que és membre d'En Peu de Pau.