El secretari general del Sindicat Autònom de la Policia (SAP), Pere Garcia Quer, va assegurar ahir al Tribunal Suprem que el cos dels Mossos d'Esquadra «tenia clar que volia acatar tota ordre judicial» d'impedir l'1-O, i va posar en valor que el dispositiu s'havia fet «respectant els principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat».

En la seva declaració davant del Tribunal Suprem, Garcia Quer va afirmar que l'exconseller d'Interior Joaquim Forn els va traslladar en la reunió del Consell de la Policia del 14 de setembre del 2017 que desvinculava els Mossos d'Esquadra de qualsevol «iniciativa política» que partís del conseller. «Es deixa clar i es recull en l'acta», va assegurar en la seva declaració com a testimoni. Garcia Quer va afegir que en aquella reunió els va traslladar que els Mossos havien de quedar «al marge de qualsevol pressió mediàtica» amb relació a l'1-O i que «tota decisió política tindria una responsabilitat política».

El secretari general del SAP va remarcar que la policia catalana volia «acatar tota ordre judicial» i procedir a seguir les pautes d'actuació que la prefectura els havia fet arribar per a l'1-O. Garcia Quer va remarcar que «a ningú se li va acudir» demanar que els agents de la policia catalana tinguessin quatre hores per votar durant l'1-O com sí que es preveu en una jornada electoral.