El 63% dels professors que han demanat ajuda al sindicat CSIF han patit assetjament i violència per part d'alumnes o familiars, segons un informe presentat dijous per aquest sindicat.

En roda de premsa, el responsable d'Educació de Catalunya de CSIF i psicòleg del nou servei Ajuda Profes, Ferran Barri,va assegurar ahir que «els docents catalans s'enfronten diàriament a situacions de violència, insults, amenaces i problemes greus de disciplina a l'aula».

Ajuda Profes va presentar els resultats dels seus últims 18 mesos de treball. El programa ha rebut, en un any i mig, 154 trucades de docents catalans, que s'han posat en contacte amb el servei per denunciar qualsevol mena d'assetjament escolar tant cap al professorat com cap a l'alumnat.

Segons l'informe de la CSIF, el 63% de les trucades han estat per «problemes de violència cap al professorat i problemes greus de disciplina, i la majoria de les consultes les han fetes dones», que són majoritàries en el sector, i també a causa de «comportaments de tipus masclista».

El 29% dels casos s'han donat en educació infantil i primària, el 64% en educació secundària i el 7% restant, en la Universitat. El 29% han estat agressions i maltractament al professorat per part de l'alumnat (maltractament verbal, vexacions i burles), l'11% han estat per agressions de familiars d'alumnes al professorat (amenaces, insults i falsos rumors) i el 14% per problemes amb companys o superiors.