Rússia i Ucraïna van procedir ahir a un intercanvi de presos que va incloure l'alliberament de 33 ciutadans russos i 35 ucraïnesos, inclosos els 24 militars de la Marina ucraïnesa capturats al novembre al mar d'Azov, segons va informar l'agència de notícies russa Sputnik. L'intercanvi és vist pels governs d'ambdós països com un pas cap a la pau.

Aquest acord és el primer intercanvi de presoners dut a terme per Rússia i Ucraïna des del 2017 i inclou el trasllat de desenes de ciutadans russos i ucraïnesos en avions cap a Kíev i a Moscou, segons mostren les dades recopilades pel portal especialitzat flightradar i d'acord amb la informació de l'agència de notícies russa Interfax.

Entre els 35 ucraïnesos alliberats, figura el director de cinema ucraïnès Oleg Sentsov i els 24 militars de la Marina ucraïnesa detinguts al novembre quan navegaven a bord de tres patrullers al mar d'Azov, a l'estret de Kerch. L'alliberament, però, va rebre crítiques, i és que, segons el govern dels Països Baixos, entre els alliberats hi ha el sospitós d'haver participat en l'accident del vol MH17 de Malaysia Airlines on van morir 298 persones el 2014.