Almenys 23 persones han mort i 149 han resultat ferides pel pas del tifó Hagibis pel Japó, considerat el més fort que ha impactat el país en dècades. Les víctimes han mort a les prefectures de Kanagawa, Tochigi, Gunma, Iwate, Miyagi, Fukushima, Chiba i Saitama, segons la cadena japonesa NHK. A més, 16 persones més estan desaparegudes.

Les autoritats han informat que la xifra de víctimes mortals podria augmentar, ja que continuen treballant per determinar el nombre total de morts. Així mateix, s'estan duent a terme operacions de rescat en moltes zones del país que han sofert esllavissades i inundacions.

Segons la cadena NHK, les pluges torrencials han provocat que fins a 14 rius del nord-est es desbordessin. Al voltant de 376.000 habitatges estan sense electricitat, mentre que 14.000 més no tenen subministrament d'aigua. Les fortes pluges van fer que un riu de la prefectura de Nagano, al nord-oest de Tòquio, inundés les seves ribes. Alguns habitatges que es trobaven a prop del riu Chikuma estaven gairebé submergides per complet i almenys una persona va ser rescatada del sostre d'una casa en helicòpter.

Les autoritats van emetre avisos i ordres d'evacuació per a més de sis milions de persones en tot el país. Fins al moment s'han registrat al voltant de 100 ferits, mentre que més de 270.000 habitatges s'han quedat sense electricitat, segons NHK. La tempesta, que segons el Govern podria ser la més important que ha afectat Tòquio des del 1958, ja ha provocat precipitacions inèdites en diverses zones, entre les quals la popular localitat de Hakone.

El Hagibis va tocar terra a l'illa principal del Japó, Honshu, dissabte a la nit, un mes després que un dels temporals més forts dels últims anys colpegés el país i da-nyés 30.000 habitatges. A més, un terratrèmol de magnitud 5,7 en l'escala de Richter va sacsejar la capital poc després.

Molts habitants de Tòquio i els voltants han acudit als centres d'evacuació habilitats per les autoritats, que han emplaçat la població a preparar-se contra un tifó que ha provocat la cancel·lació de milers de vols.