El govern de Manresa va fer públic ahir un comunicat en el qual mostrava el seu rebuig i qualificava de «lamentables» els incidents «violents» ocorreguts a la ciutat la nit d'aquest dimecres passat alhora que va posar en dubte l'actuació dels Mossos d'Esquadra qualificant-la de «desproporcionada».

En el seu comunicat, el consistori manresà va fer una crida a la ciutadania a participar de forma pacífica i no violenta en les mobilitzacions convocades en contra de la sentència al líders independentistes coneguda dilluns d'aquesta setmana. A més a més, el govern de la ciutat manifesta també el seu «rebuig total a qualsevol expressió de violència vingui d'on vingui».

En el comunicat, l'equip de govern reitera «l'aposta per la defensa de les aspiracions polítiques per la via pacífica i no violenta» malgrat els moments d'excepcionalitat que viu el país arran de la sentència.

En referència als aldarulls que es van produir a l'entorn de la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa un cop finalitzada la manifestació, amb la crema de contenidors a la carretera de Cardona i càrregues dels Mossos d'Esquadra, l'Ajuntament rebutja aquests fets frontalment i qualifica els seus autors com «una minoria que no representa en absolut el sentiment majoritàriament pacifista i no violent del moviment independentista».

Tot i això, l'Ajuntament de Manresa no culpa únicament als manifestants de la situació viscuda durant la nit d'aquest dimecres en aquest zona de la ciutat.

En aquest sentit, el consistori manresà també apunta al cos dels Mossos d'Esquadra per excedir-se en les seves funcions: «rebutgem l'actuació desproporcionada del grup d'intervenció especial dels Mossos i des de la mateixa nit estem en contacte amb els responsables del cos per aclarir els fets», apunten en el comunicat.

Per acabar, l'Ajuntament de manresa alaba el bon funcionament de la Marxa per la Llibertat que va arribar a la ciutat i que va omplir els carrers de manifestants pacífics.

Segons ells, els fets ocorreguts a l'entorn de la caserna de la Guàrdia Civil ja entrada la nit «no haurien de desmerèixer l'èxit de la Marxa per la Llibertat», ja que «alimenten el fals relat de violència que volen construir, des de l'Estat per criminalitzar el moviment independentista».

Precisament els Mossos d'Esquadra han realitzat fins ara un total de tres detencions, una la nit del mateix dimecres i una altra ahir al migdia, relacionades amb els aldarulls que es va viure a la ciutat durant la nit d'aquest passat dimecres (més informació a la pàgina 4).