França ha confirmat la mort d'una persona infectada pel virus de Wuhan, el coronavirus Covid-19, la primera d'Europa. La víctima és un turista xinès de 80 anys, procedent de la província de Hubei, la capital de la qual, Wuhan, està considerada l'epicentre de la malaltia, segons va anunciar ahir la ministra de sanitat francesa, Agnès Buzyn. La víctima mortal del virus estava hospitalitzada a París, on va morir divendres. Va arriar a França el passat 16 de gener i va ingressar a l'hospital de Bichat per una infecció pulmonar el 25 de gener. França ja ha registrat onze casos.

Fins ara, no s'havien produït morts pel coronavirus fora de l'Àsia. Tot i això, sí que se n'havien registrat a la Xina, Filipines, Hong Kong i al Japó, però el turista xinès mort a França n'és la primera víctima mortal fora de les fronteres del continent asiàtic.

El coronavirus originat a Wuhan ja ha causat 1.523 morts i 66.492 contagiats, segons el darrer balanç, ahir, de les autoritats xineses. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l'emergència sanitària internacional a finals de gener i ha demanat a la comunitat internacional que multipliqui els seus esforços per evitar la expansió del virus procedent de Wuhan.