El Centre Internacional de Formació Contínua del Campus Manresa de la UVic-UCC (CIFC) ha anul·lat les sessions programades tant per a ahir com per a avui de cursos de curta durada de l'àmbit de la salut. Concretament, l'anul·lació afecta el monogràfic de l'espatlla, i els cursos de control d'hemorràgies i d'articulació temporomandibular (ATM). Ho ha fet seguint les indicacions de Salut lligades a temes de prevenció pel coronavirus.

La intenció del CIFC és recuperar les sessions anul·lades tan aviat com les autoritats sanitàries autoritzin a reprendre l'activitat formativa de professionals de la salut. La decisió en relació amb les classes d'altres programes de salut es prendrà a partir de dilluns de la setmana entrant.

UManresa ja va decidir dijous, seguint les recomanacions tant del departament de Salut com del ministeri, d'ajornar la celebració de la Jornada del Dia Europeu de la Logopèdia, que s'havia de celebrar avui i que es reprogramarà per a la propera tardor, tal com va informar ahir aquest diari.

El departament de Salut de la Generalitat ha aprovat una resolució en la qual determina tot un seguit de mesures preventives per evitar la infecció per coronavirus. Entre aquestes mesures hi ha la suspensió de congressos, seminaris, simposis, jornades, cursos o altra activitat de formació de professionals sanitaris de caràcter presencial. També demana als professionals sanitaris que s'abstinguin d'assistir a congressos , seminaris, simposis, jornades, cursos o a altres activitats formatives de caràcter presencial, tant si es desenvolupen a Catalunya com a d'altres indrets.

D'altra banda, i seguint la resolució del departament de Salut per adoptar mesures preventives de caire organitzatiu en relació amb la suspensió de congressos, seminaris, simposis, jornades, cursos o altra activitat de formació en què participin professionals sanitaris, la Gerència Territorial de l'ICS Catalunya Central ha decidit també l'«ajornament de les activitats formatives adreçades a personal sanitari implicat en el procés assistencial, a l'espera de noves indicacions des del departament», segons ha fet saber l'ICS a aquest diari.