L'Ibex 35 va remuntar ahir el 3,73% després de patir ahir el daltabaix més gran de la seva història pel coronavirus, la qual cosa va salvar-lo de tornar a patir una caiguda setmanal sense precedents històrics.

El selectiu madrileny va perdre el 20,85% durant la setmana, una reculada que només ha estat superat en tota la seva història per la setmana del 10 d'octubre del 2008, en la qual es va enfonsar el 21,2% per la caiguda de Lehman Brothers.

El selectiu espanyol va tancar en els 6.629,6 punts, nivells inèdits des de la crisi de deute del 2012. Segons l'analista de XTB Francisco Sánchez-Matamoros, el repunt d'ahir (+3,73%) constitueix un ajust tècnic després del cop de més del 14% patit en la jornada anterior.

Els mercats borsaris europeus van rebrotar ahir amb força després de les caigudes històriques de dijous, animats per les injeccions de liquiditat que van anunciar la Reserva Federal dels Estats Units, el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc del Japó.

Encara que els analistes consideren limitada l'eficàcia de la política monetària per fer front a l'impacte econòmic del coronavirus i reclamen mesures fiscals per part dels governs, les borses van respirar alleugerides.

A les 13.30 h, l'Ibex 35, el selectiu de la Borsa espanyola, pujava l'11,6%, mentre que Londres guanyava el 8,6%; Frankfurt, el 8,1%; París, el 8,8%, i Milà, el 17%.

El canvi de tendència no va arribar a les borses asiàtiques, que van tancar amb pèrdues per l'enfonsament, ahir, de Wall Street, que va disminuir el 10%, la caiguda més important de la història de la borsa nord-americana des del crac del 1987.