El Govern central ha lliurat a Catalunya més de 2,3 milions de mascaretes perquè puguin ser repartides avui als nodes de transport públics, ajuntaments, entitats socials, Creu Roja, Càritas i entitats de persones amb discapacitat. L'Executiu central va informar ahir en un comunicat que les mascaretes van ser lliurades a les subdelegacions del govern de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i que una part es donaran a Protecció Civil de Catalunya per a la seva distribució en els nodes de transport.

Una altra part de les mascaretes facilitades pel Govern es repartirà en col·laboració amb les diputacions, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i els ajuntaments.

A la província de Barcelona es distribuiran 1.744.000 mascaretes; a la de Tarragona, 245.000; a la de Girona, 237.000; i a la de Lleida, 134.000.

El Govern central va anunciar dissabte l'obligatorietat d'usar mascaretes en el transport públic en la nova fase de desescalada per la pandèmia del coronavirus.

En el conjunt del país, les delegacions i subdelegacions del Govern espanyol van rebre durant aquest cap de setmana 14,5 milions de mascaretes, de les quals 6 milions es repartiran en els nodes de transport públic, 7 milions als ajuntaments, i 1,5 milions a entitats socials.