05 de desembre de 2020
05.12.2020
Regió7

Manifestacions a diverses ciutats catalans contra les agressions LGBTI

Aquest any s'han produït a Catalunya 173 agressions contra persones LGBTI, fet que suposa un creixement del 41% en els últims dos anys

05.12.2020 | 21:35
Manifestacions a diverses ciutats catalans contra les agressions LGBTI

Un grup d'unes 300 persones, segons els organitzadors, s'han manifestat aquesta tarda de dissabte pels carrers de Barcelona en contra de les agressions al col·lectiu LGBTI i la "passivitat" del Govern espanyol i de la Generalitat davant d'aquesta situació, protesta que també s'està registrant en altres ciutats catalanes.

Segons ha explicat a Efe el portaveu d'una de les entitats organitzadores d'aquestes manifestacions, Crida LGBTI, Jordi Barber, aquest any s'han produït a Catalunya 173 agressions contra persones LGBTI, fet que suposa un creixement del 41% en els últims dos anys, "tenint en compte que el 70% de les agressions no es denuncien", ha precisat.

Barber ha assegurat que estan "en peu de guerra contra la violència LGBTIfobica" i que no toleraran que cap agressió es quedi sense resposta.Per això, han iniciat un cicle de mobilitzacions per fer front a "aquesta xacra" que, al seu parer, les administracions "estan tolerant".El detonant d'aquestes protestes està en les agressions que es van registrar a finals de novembre a Barcelona contra un jove gai i una jove transsexual.

La manifestació de Barcelona ha començat al Paral·lel i acabarà a la plaça Universitat. També s'han registrat protestes a altres ciutats, com Lleida, Tarragona, Reus, i Badalona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook