Les noves restriccions que entraran dilluns en vigor obligaran a portar la mascareta en qualsevol activitat física dins dels gimnasos i a suspendre aquelles que per la seva intensitat no permetin dur-la. La nova mesura se suma a les anteriors que han afectat aquest sector, que té por de tenir una altra davallada d'abonats.

« L'única cosa que fem és retallar, i l'abonat, entre que no el deixem dutxar-se, ha de fer la reserva prèvia o ha de venir canviat de casa, arriba un punt que li donem a entendre que es quedi a casa», va lamentar ahir Lluís Serracarbasa, director del gimnàs Cube de Manresa. Sobre les noves restriccions, Serracarbasa va dir que són una mica ambigües ja que no aclareixen quines són activitats d'alta intensitat i quines no. «El problema rau en on posem el límit. Qualsevol activitat es fa amb una intensitat o amb una altra segons l'usuari», va apuntar.

La mesura també suposa un problema per als treballadors d'un gimnàs, sobretot els monitors d'activitats dirigides. «Com puc obligar a un treballador nostre a fer activitat física amb mascareta durant quatre hores? Un usuari ho farà una hora, però un tècnic n'haurà de fer de quatre a cinc al dia. Això és un problema», va apuntar el director del Cube.

Serracarbasa es queixa que les ajudes que han donat al sector no són suficients i considera que si obliguen a tancar o a limitar l'activitat d'un negoci, s'ha d'indemnitzar. El director del gimnàs manresà creu que les restriccions s'allargaran més del previst i diu que el que serà més complicat serà tornar a guanyar la confiança dels usuaris que han deixat d'anar al gimnàs en aquests mesos.