Catalunya ha confirmat ja 16 casos de la soca britànica, segons ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. "Això anirà creixent", ha dit a Catalunya Ràdio. Ha reconegut que aquesta nova variant el "preocupa" perquè si és més transmissible hi haurà més casos i això derivarà en més malalts greus que poden acabar ingressant en una UCI. Per tal de poder fer una vigilància més acurada, Vall d'Hebron, l'Hospital Clínic, l'Hospital Germans Trias i Pujol i el de Bellvitge faran un estudi de seqüenciació més precís, que començarà amb l'anàlisi aleatori d'un 10% de casos positius arreu del territori, uns 350 diaris. D'aquesta manera es pretén fer una vigilància i monitorització "més avançada" de la que s'estava fent fins ara.

El secretari de Salut Pública defensa mantenir el confinament municipal

Argimon també ha defensat mantenir el confinament municipal i ha alertat que si els números no baixen s'hauran de prendre noves mesures. "Si les xifres van baixant sí i sinó haurem de buscar una altra fórmula", ha respost a Catalunya Ràdio en ser preguntat sobre mantenir el confinament municipal.

En canvi, ha descartat tocar els horaris de bars i restaurants i sí ha dit que "estaria bé" avançar el toc de queda a les 20.00 hores. Ha apostat per esperar uns dies, tot i dir que la situació és complicada i que d'alguna manera s'ha "baixar la interacció i la mobilitat" per frenar els ingressos a l'UCI. "Anar a treballar i a casa", ha dit. A més, ha valorat que el 14-hi haurà una "taxa elevada d'infecció".