El secretari de Defensa nordmaricà, James Austin, va expressar ahir al seu homòleg israelià, Beny Gantz, el compromís dels EUA de mantenir la superioritat militar d'Israel a la regió, en la primera conversa telefònica entre tots dos. «Gantz va destacar la importància de fer front a l'agressió iraniana per garantir l'estabilitat regional», segons l'Oficina del titular israelià de Defensa.

Dimecres el president dels EUA, Joe Biden, va suspendre temporalment els acords de venda d'armes iniciats pel seu antecessor, Donald Trump, inclosos els avions F-35 a Unió dels Emirats Àrabs (EAU). Aquesta venda, a la qual s'havia oposat Washington des de fa anys, va coincidir amb l'anunci al setembre d'EAU i Bahrain de signar acords per establir relacions diplomàtiques amb Israel. La decisió va generar polèmica i Gantz va viatjar a Washington per reunir-se amb el llavors secretari de Defensa, Mark Asper, i amb alts càrrecs del Pentàgon, per garantir l'avantatge militar qualitatiu d'Israel a Orient Mitjà.

EAU és un dels principals socis dels EUA al Golf i acèrrim enemic de l'Iran, contra el qual el Govern de Trump va aconseguir unir a Israel i els seus aliats àrabs, inclosa Aràbia Saudita.