La Fundació Althaia va comunicar ahir que havia tingut lloc una nova defunció a causa de l'epidèmia a les seves instal·lacions. Amb aquesta darrera ja són 54 les víctimes mortals del coronavirus que hi ha hagut enguany als centres assistencials de la ciutat.

Sumant les de l'Hospital de Sant Andreu, entre els dos centres assistencials hi ha hagut un total de 378 víctimes mortals.

Va ser el passat 15 de desembre quan es va creuar la barrera de les tres-centes defuncions a causa de l'epidèmia als centres assistencials de la ciutat, i en dos mesos s'han sumat setanta-vuit defuncions més.

Totes aquestes dades mostren una mitjana de víctimes mortals superior a una al dia i donen idea de la gran afectació que està tenint, també, la tercera onada de l'epidèmia a la ciutat, i el gran cost que està suposant en pèrdua de vides humanes.

A hores d'ara hi ha 77 persones ingressades per covid-19 a la Fundació Althaia, que s'han de sumar a les que reben atenció a l'Hospital de Sant Andreu, i que dimarts passat, el darrer dia que la institució va oferir dades de seguiment, eren 39.

Això suposa a l'entorn de cent vint ingressats. Althaia ha donat fins ara 1.904 altes a pacients ingressats per covid-19.