Catalunya segueix registrant gairebé 6.000 contagis diaris, i dilluns se’n van notificar 10.607, un rècord que supera els 10.058 casos del 12 de juliol passat. Tot i que el risc de rebrot (EPG) es manté en nivells altíssims, ha frenat la seva escalada i la corba epidèmica de la sisena onada ha afluixat amb el descens de la velocitat de transmissió de l’òmicron

Els hospitals catalans segueixen sumant pacients amb covid i ahir s’elevaven a 1.344 (18 més que dimecres), dels quals 356 són a les unitats de vigilància intensiva (13 més). La setmana del 13 al 19 d’aquest mes de desembre es van confirmar 41.068 casos, gairebé el doble que la setmana del 6 al 12, quan en van ser 24.923, segons les dades del Departament de Salut facilitades ahir.

La secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, va dir ahir a RAC1 que el Govern espera amb les noves mesures «observar un efecte en la incidència» de casos a la baixa en els propers dies, si bé va afegir que «anirem veient» si s’han de mantenir o no les que va avalar ahir el TSJC.

Per pal·liar la falta de professionals als centres d’atenció primària i hospitals de Catalunya, el Departament de Salut va autoritzar ahir la contractació d’estudiants d’Infermeria i Medicina dels dos últims anys de formació per fer front a la sisena onada i a la variant òmicron.