La directora general de Currículum i Personalització del Departament d'Educació, Maite Aymerich, ha anunciat aquest dilluns, a les seves xarxes socials, que deixa el càrrec per centrar-se en la política local a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). Aymerich, pedagoga, de 57 anys, que ocupava el càrrec a la Conselleria d'Educació responsable d'aplicar el 25% de les classes en castellà, ha afirmat en un vídeo penjat a les xarxes socials que la seva etapa a la Generalitat li ha permès enfrontar-se "a grans reptes professionals i a contribuir a la transformació educativa d'aquest país" i que dimitir "no ha estat una decisió fàcil".

Segons ha explicat, tanca la seva etapa de directora general per dedicar-se "amb totes les energies a Sant Vicenç dels Horts", amb l'objectiu de convertir-lo "en un municipi de primera" i, tot i que no ho anuncia, podria ser la cap de llista del seu partit, ERC, en les properes eleccions municipals en aquest municipi del Baix Llobregat, el 2023.

Aymerich ja va ser alcaldessa de la localitat entre 2015 i 2019, després que Oriol Junqueras presentés la seva renúncia per dedicar-se a la política catalana.

Fonts d'Educació han assegurat a Efe que la dimissió d'Aymerich no té res a veure amb les sentències que obliguen a impartir un 25% de classes en castellà, que era una decisió que ja tenia presa abans de l'última sentència coneguda del Suprem i que demà anunciaran qui pren el seu relleu a la Conselleria d'Educació.