El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha garantit «lleialtat absoluta i màxima col·laboració» a la cúpula judicial a Catalunya, en el seu propòsit de no canviar gens les relacions del cos policial amb jutges i fiscals.

Segons fonts de la Prefectura de Mossos, Estela va visitar el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i el fiscal superior, Francisco Bañeres, per posar-se a la seva disposició i oferir col·laboració «màxima» a les autoritats judicials. L’objectiu de la nova cúpula dels Mossos que encapçala Estela, en substitució del major Josep Lluís Trapero, és no moure’s «ni un mil·límetre» en les relacions del cos amb la judicatura a Catalunya i conservar la cooperació amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals.

Fonts de la Prefectura rebutgen les crítiques d’alguns sectors que creuen que el relleu de Trapero -i especialment de l’intendent Toni Rodríguez, proper al major i qui ha investigat casos de suposada corrupció a JxCat- ha anat acompanyat d’una purga als Mossos d’Esquadra per forjar una policia més dòcil davant les directrius polítiques.