La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha subratllat el "compromís inequívoc" de l'executiu amb el sector ramader i ha secundat les declaracions del ministre d'Agricultura, Luis Planas, crítiques amb el ministre de Consum, Alberto Garzón. Planas ha dit aquest dimarts al matí a Onda Cero que les paraules de Garzón sobre les macro-granges van ser "desafortunades" i ha lamentat que no li truqués abans.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha afirmat que les declaracions de Planas han estat "eloqüents i clares amb el que és el compromís del govern". "La resta no contribueix al reconeixement d'un sector del qual tots ens sentim molt orgullosos i que contribueix de forma molt important al PIB", ha dit.

Rodríguez ha insistit que el posicionament del govern espanyol s'expressa amb el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i que el compromís amb el sector ramader "està en els fets". La portaveu del govern espanyol ha insistit a separar l'opinió de Garzón de la de l'executiu. La ministra portaveu ha afirmat que cada membre de l'executiu pot tenir "les seves idees", però que el posicionament del govern espanyol "es manifesta al Consell de Ministres".