Va caure al buit

Dos espanyols ferits en l’accident d’autobús que va causar 21 morts a prop de Venècia

L'incident a Mestre ha deixat 21 persones mortes com a mínim

L'autobús bolcat a Mestre, que ha deixat 21 morts

L'autobús bolcat a Mestre, que ha deixat 21 morts / EFE

Irene Savio

Dos espanyols es troben entre els 15 ferits de l’accident de trànsit que es va produir aquest dimarts a Mestre, localitat pròxima a Venècia (nord-oest d’Itàlia), i en el qual van morir 21 persones, quan un autobús va caure al buit des d’un pas elevat i es va incendiar.

Segons han confirmat a El Periódico, del mateix grup editorial que Regió7, fonts de l’Oficina d’Informació Diplomàtica (OID) del Ministeri d’Afers Estrangers i Cooperació, els espanyols ferits són un home i una dona. Tots dos estan hospitalitzats però el seu estat no és preocupant.

El delegat de govern de Venècia, Michele Di Bari, ha explicat al telenotícies de la RAI que, entre els 15 ferits, 11 han pogut ser identificats i, a més dels dos espanyols, hi ha quatre ucraïnesos, un alemany, un francès, un croat i dos austríacs.

Segons una primera hipòtesi, és possible que el conductor, un italià de 40 anys que també van morir, se sentís malament ja que no hi ha senyals de frenada i l’autobús estava circulant per un tram recte abans de trencar la barrera de seguretat i caure al buit i incendiar-se, segons va explicar als mitjans el comandant de la policia municipal de Venècia, Marco Agostini.

El fiscal en cap de Venècia, Bruno Cherchi, va anunciar que dimecres es faria un examen del que va passar, i es començarà amb una investigació medicolegal i es prosseguirà amb la identificació de les víctimes. El vehicle era un autobús elèctric que portava els turistes i residents del càmping Hu de Marghera.

Entre les víctimes ja identificades, dues d’elles són nens i una jove de 14 o 15 anys, i també hi ha cinc ciutadans ucraïnesos, un alemany i el conductor del vehicle, segons va confirmar el delegat del govern de Venècia, Michele Di Bari.

Entre els 15 ferits, que van ser traslladats a tres hospitals de la zona, n’hi ha cinc que es troben en estat greu, entre ells una nena de cinc anys amb cremades.

De les víctimes mortals, 19 van morir en l’acte i dues més quan eren traslladades en ambulància, mentre que els ferits, tres d’ells menors i sis en estat molt greu, van ser derivats a hospitals de Mestre, Mirano, Dolo, Pàdua i Treviso, segons fonts de l’alcaldia de Venècia.

Bloqueig de trens

Tot just produir-se el sinistre, els equips de socors van acudir al lloc de l’accident, on es van congregar nombroses ambulàncies i vehicles de bombers, i es va bloquejar la circulació de trens entre Mestre i l’estació de Santa Lucia a Venècia, segons els mitjans locals.

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, va expressar el seu «més sentit condol, personal i de tot el Govern, pel greu accident de Mestre». «Penso en les víctimes i en els seus familiars i amics. Estic en estret contacte amb l’alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, i amb el ministre (de l’Interior) Matteo Piantedosi per seguir les notícies sobre aquesta tragèdia», va afegir.

L’alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, un dels primers a acudir al lloc de la tragèdia, va revelar que havia decretat el «dol en memòria de les nombroses víctimes que es trobaven a l’autobús caigut. Una escena apocalíptica, no hi ha paraules».