Els carrers de Súria seran l'escenari aquesta tarda de la catorzena edició de la trobada de gegants del Bages i del Berguedà, que se celebra cada any en una població diferent d'alguna d'aquestes dues comarques, i que enguany es fa a Súria en el marc dels actes de la Festa Major, que s'acaba aquest cap de setmana.

La cita d'enguany és organitzada pels Geganters i Grallers del Poble Vell de Súria, en col·laboració amb l'Ajuntament,Súria Punt Comercial, l'Agrupació de Geganters de Catalunya, i la Vocalia Bages-Berguedà. La trobada comptarà amb la participació de 21 colles provinents de diverses poblacions d'aquestes dues comarques. És una xifra similar a la d'altres edicions, i també inclou la presència dels gegants de l'Agrupació Gegantera de Catalunya, en Treball i na Natura, així com la dels seus dos gegantons, Pau i Alegria, i dels quatre capgrossos que fan referència a les quatre estacions de l'any. Els portadors dels gegants seran de la Seu d'Urgell, i els dels nans, de Rocafumada de Juneda.

Els actes començaran a les 5 de la tarda amb la plantada de gegants a la plaça de Sant Joan, i a 2/4 de 7 de la tarda s'iniciarà la cercavila pels carrers del poble. Entre les 8 i les 9 del vespre tindran lloc les actuacions de les diverses colles a la mateixa plaça de Sant Joan, i a 2/4 de 10 de la nit, es farà un sopar i un altre balla amb les colles participants a la nau de Ca l'Agut.

La Festa Major de Súria arribarà demà al seu punt i final, amb un torneig de petanca, a partir de les 9 del matí al parc de Santa Maria.