Un total de 430 persones no es van voler perdre, dissabte a la tarda, l'estrena de la Nit Viva de Fonollosa. En el seu segon any consecutiu al raval de Baix, l'espectacle va ampliar el seu recorregut. Prop de 180 figurants de Fonollosa, Camps i rodalia el fan possible.

L'itinerari transcorre pels carrers i interior de cases centenàries del raval de Baix, combinant les tradicions de la pagesia catalana de fa més de 150 anys amb les de Betlem dels temps de Jesús -no hi falten els quadres nadalencs del Naixement i l'Anunciació. Per fer més amè el viatge, destaca el dinamisme d'algunes de les seves escenes, com ara les dones que fan la bugada en una bassa mentre comenten les darreres xafarderies del poble o els paradistes del mercat que, fins i tot, ofereixen els productes que tenen a la venda al públic assistent. El picapedrer, les formatgeres, les filadores o els els llenyataires són alguns altres de la llarga llista d'oficis de la Catalunya rural que es poden veure al llarg del recorregut.

Malgrat que en l'estrena el temps va acompanyar -només va fer una mica de vent en la segona sessió-, el final de l'itinerari està pensat perquè el públic assistent pugui entrar en calor: al voltant d'un foc, a la plaça de Sant Jordi, hi ha pa torrat amb cansalada i allioli de codony per als assistents.

L'espectacle, que val 6 euros, és organitzat pel grup de teatre Falta Gent, que pertany a l'Associació Cultural Recreativa de Fonollosa, i l'AV de Fonollosa, Camps i Rodalia. Tindrà cinc sessions més: l'1 i el 4 de gener, a 1/4 de 7 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre; i el dia 5, a 1/4 de 7. A aquesta darrera és previst que hi assisteixin Ses Majestats d'Orient abans d'entregar els regals als menuts al local de l'Associació Cultural Recreativa de Fonollosa.